Behandeling

Onderzoek

Tijdens de eerste afspraak zal er dieper ingegaan worden op uw situatie en voorgeschiedenis. Vervolgens wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Zo probeer ik te achterhalen welk weefsel bij u de klachten veroorzaakt en wat de oorzaak hiervan is.

osteo_006Behandeling

De osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. Met meestal zachte en soms stevige handgrepen maakt de osteopaat lichaamsweefsels weer beweeglijk. Daarnaast kunnen adviezen gegeven worden op het gebied van leefstijl, voeding en beweging. De osteopaat gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor het lichaam tijd nodig heeft om tot een nieuw evenwicht te komen. Daarom zit er gemiddeld 2 tot 4 weken tussen 2 behandelingen.

Na de behandeling kunt u korte tijd last van hoofdpijn krijgen, vermoeidheid of juist verergering van de klachten. Daarom is het goed om de dag van de behandeling rustig aan te doen en voldoende water te drinken, zodat afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Wacht liever tot de volgende dag alvorens weer fanatiek te gaan sporten.

Als de behandeling aanslaat, merkt u al snel vooruitgang. Gemiddeld zijn 3 tot 6 consulten voldoende voor herstel, maar de duur van de behandeling hangt af van de soort klachten en de medewerking en bereidwilligheid van de patient.

Ook kunt u preventief een afspraak maken bij een osteopaat om klachten te voorkomen.